Darius Garland bespreekt spanning van “Playoff-ervaring”

Cavaliers bewaker Darius Garland stelde voor de start van het seizoen drie hoge doelen en hij heeft ze allemaal bereikt, zegt hij in een interview met Tyler R. Tynes van GQ. Garland wilde finalist zijn voor de Most Improved Player-trofee, een All-Star zijn en in ieder geval het play-in-toernooi bereiken. Hij is klaar derde in de MIP-stemming, speelde in de All-Star Game in Cleveland en kreeg de play-in-sfeer te ervaren, ook al verloren de Cavs beide games.

Cleveland kende een sterke start en bleef het grootste deel van het seizoen in de race voor een van de beste zaden in het Oosten. Maar een reeks blessures zorgde ervoor dat het team naar de achtste reeks gleed, wat leidde tot een vroege exit. Nu hij van het naseizoen heeft geproefd, wil Garland volgend jaar nog verder gaan.

“Om daar te zijn, de play-off-ervaring te voelen, die sfeer met de hele stad achter je, je kon het nauwelijks horen in de arena”, zei Garland. “Het was de hele tijd verlicht, in Brooklyn [and in] de tweede wedstrijd tegen Atlanta thuis. Dat was waarschijnlijk de meest intense basketbal die ik ooit in mijn leven heb gehad. Dus het was gaaf om die ervaring te hebben, maar ik wil zeker de play-offs halen.”

Garland, die deze zomer in aanmerking komt voor een uitbreiding op rookieschaal, zei dat hij het heerlijk vindt om in Cleveland te zijn en hoopt op een toekomst op lange termijn daar. Hij raakt dat en verschillende andere onderwerpen aan tijdens het interview:

Over coach JB Bickerstaff, die erop vertrouwde dat hij de leiding over het team zou nemen:

‘Toen ik mijn tweede jaar inging, zei hij letterlijk tegen me:’ Jij hebt de sleutels, dit is jouw team, je moet alleen de auto besturen. ‘ Dat is de analogie die hij me gaf. Ik moest leren hoe ik met deze auto moest rijden, met dit team, binnenkomen als een van de jongste jongens van het team en ik moest de leider zijn en het meest praten. Meer vocaal zijn, een leider zijn, mensen plaatsen waar ze willen zijn en te allen tijde proberen de beste te zijn op het veld. Wees de eerste op het veld. Wees de laatste die vertrekt. Het zijn allemaal de kleine dingen waar we over praten.”

Over lessen van ervaren bewakers Ricky Rubio en Rondo-gebieddie beiden een deel van het seizoen bij de Cavs doorbrachten:

“Rondo gaf me het mentale deel van het spel. We kijken het hele seizoen film. Elke wedstrijd, onderweg, in het vliegtuig, in de kamer, tijdens het diner. We kijken hoe dan ook film met ‘Do. Met Ricky was het de wedstrijd in het spel. Hij vertelde me dat ik een spelletje moest spelen terwijl we een spelletje aan het spelen waren. Zet mensen in pick-and-roll-situaties, ga naar hem toe en kijk wat hij doet. Het volgende spel: zet hem in dezelfde pick-and-roll-situatie en kijk wat er gebeurt. Hij leerde me een verdediging uit elkaar te halen. Van die twee pikte ik die dingen makkelijk op.”

Hij Collin Sextondie dit laagseizoen op weg is naar een beperkt gratis bureau:

“Ik hoop dat Collin in de buurt blijft. Ik vind het heel leuk om met hem te spelen. Hij is super cool buiten het veld en we hebben veel overeenkomsten: we houden allebei van schoenen en kleding en we houden van basketbal. Hij was als mijn grote broer die in de competitie kwam. Dus hopelijk blijft Collin in de buurt. Hopelijk krijgen we nog wat jaren om met elkaar te spelen en wat play-offs te maken.”

“Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht. Ik probeer in het hier en nu te blijven en aan mezelf te werken. Ik probeer beter te worden. Ik probeer dit team beter te maken. Ik probeer deze organisatie beter te maken. Ik werk aan mezelf. Die jongens zijn echte legendes in Cleveland en de NBA, dus alle respect voor hen, maar ik werk nu gewoon aan mijn team en mezelf. Ik praat met ‘Bron en Ky na wedstrijden en zo, maar eigenlijk nooit over Cleveland.’

Leave a Comment