Rapper Lil Keed overleden op 24-jarige leeftijd

Lil Keed, een rapper getekend bij Young Thug’s Young Stoner Life label, ging dood op vrijdag in Los Angeles. Hij was 24.

een vertegenwoordiger bevestigde de dood van de muzikant naar de New York Times op zaterdag, uren voordat Keed (echte naam: Raqhid Jevon Render) zou optreden op een muziekfestival in Charlotte, NC

Een doodsoorzaak is nog niet bekend.

Keed’s broer, collega-rapper Lil Gotit, ook bevestigde het tragische nieuws via Instagram.

“Ik kan niet geloven dat ik je vandaag heb zien sterven, bro”, schreef hij. “Ik heb al mijn kreten gedaan, ik weet wat je wilt dat ik doe en dat is moeilijk voor mama papa, onze broers Naychur en Whiteboy.”

Kort nadat het nieuws bekend werd, gingen fans van de in Atlanta gevestigde rapper naar sociale media om te reageren en hun medeleven te delen.

“WTF is er aan de hand??? Ik & lil bro hebben zojuist opgenomen !! ” schreef Drie 6 Mafia’s DJ Paul. ‘We hebben er een gemaakt voor zijn nieuwe album, maar voordat hij de studio verliet, liet hij een snel couplet vallen en zei: ‘Dat is voor jou Paul, die voor jou.’ Toen liep hij naar buiten.”

Trippie Redd een reeks video’s gedeeld van Keed, die schrijft: “Bro, ik kan dit niet geloven – ik moedigde je altijd aan om deze raps – t serieus te nemen, nam ik mee op tournee omdat ik in je geloofde. Ik kan niet begrijpen dat deze mijn ziel echt pijn doet, rust zacht broer 5Life. ”

Lil Keed staat op het podium in 2019
Tal van celebs gingen naar sociale media om hulde te brengen aan de overleden rapper, waaronder Drake en Lil Yachty.
Getty Images voor VaynerSports

Ondertussen deelde Keeds zwangere vriendin Quana Bandz een hartverscheurend bericht via Instagram.

“Ik hou zoveel van je schat, wat ik post om zonder jou te doen, ik kan niet goed ademen, slaap helemaal niets, ik wil niet eens met niemand praten Keed, ik kan dit niet aan,” legde ze uit. ‘Wat moet ik Naychur vertellen? Wat ben ik gegaan, vertel onze nieuwe baby? Keed, ik heb je onlangs verteld dat als je me met deze twee kinderen achterliet, ik gek was, mijn verstand is verloren, schat.’

Ze vervolgde: “Het spijt me zooo dat ik niet naar LA ben gevlogen. Ik weet dat ik je had kunnen redden, schatje, je liet me echt alles zien wat je nodig had, MIJN LIEFDE die je me gaf, dat ik je dat gaf. IM SORRY vertel me alsjeblieft dat dit een droom is om thuis te komen. JIJ BESCHERMT ONS. Whyyyy PAPA. ”

Lil Keed
De ‘Nameless’-rapper was getekend bij het YSL-platenlabel van Young Thug.
Getty Images

Keed sprak over het belang van familie in een augustus 2020 interview met Complex. Toen hem werd gevraagd wat hij wilde dat fans destijds over hem wisten, vertelde de ‘Nameless’-rapper aan de outlet dat hij muziek deed voor zijn 3-jarige dochter, Naychur.

“Ik heb mijn dochter elke dag op mijn pagina, de hele dag door. Ik breng al mijn tijd door met mijn dochter’, zei hij destijds. “En dan natuurlijk mijn moeder en mijn familie. Ik hang uit met mijn familie. Ik ga niet met iedereen om.”

Keeds dood komt slechts enkele dagen na de mentor jonge misdadiger en collega-rapper Gunna werden gearresteerd op bende-gerelateerde kosten in Atlanta.

Lil Keed
“Ik hou zo veel van je schat, wat ik post om zonder jou te doen”, schreef Keeds vriendin Quana Bandz zaterdag via Instagram.
WireImage

De twee waren genoemd in een ingrijpende bendeaanklacht met tal van andere rappers van het label. Volgens de NYT beweerde de aanklacht dat YSL “een criminele straatbende was die verantwoordelijk was voor moorden, overvallen, drugshandel en meer”.

“YSL is een familie, YSL is een label”, schreef Keed, die niet werd gearresteerd of genoemd in de aanklacht, op sociale media te midden van het nieuws. “YSL is een manier van leven, YSL is een levensstijl, YSL is geen bende.”

De advocaat van Young Thug, Brian Steel, zei destijds in een verklaring aan Page Six: “Mr. Williams heeft geen enkele overtreding van de wet begaan. We zullen deze zaak ethisch, juridisch en ijverig bestrijden. Dhr. Williams wordt vrijgesproken.”

Vertegenwoordigers van Gunna reageerden niet onmiddellijk op Six’s verzoeken om commentaar.

.

Leave a Comment